De modelbaan van Albert Verschut

Deze digitale treinbaan (NALVERBAAN genaamd) is een Nederlandse N-schaal baan met Fleischmann-piccolorails. De tractievoertuigen, rijtuigen en goederenwagens zijn van diverse merken.

De baan is gebouwd in een kamer van ongeveer 3 x 3 meter en is vierkant met in het midden het bedieningstableau en wordt aangestuurd door Koploper of iTrain i.s.m. de Intellibox II. Uiteraard behoort handmatig rijden ook tot de mogelijkheid.Aan de voorzijde staat het moderne Daanstad met flats en winkelgalerijen, aan de linkerkant bevindt zich de voorstad Bernerdal met torenflats en fabrieken, aan de achterzijde vinden we de stad Oudbergen met statige herenhuizen en dito station en tenslotte aan de rechterkant het stadje Valkenhout met een haven. De vier stadjes zijn onderling niet alleen door middel van een treinverbinding met elkaar verbonden maar ook door middel van een dubbelsporige trambaan.

 

Aan de rechterzijde van station Daanstad ligt een locdepot voor stoom- en diesellocs, aan de linkerzijde een werkplaats voor E-locs, deze laatste voorziet in haar eigen energie d.m.v. een windturbine! Vanuit Daanstad gaat zowel aan de linker- als aan de rechterzijde een dubbel spoor naar de drie lager gelegen schaduwstations Bernerdal Laag, Valkenhout Laag en Underground. De 3 schaduwstations herbergen in z’n totaliteit 23 sporen, Bernerdal Laag en Valkenhout Laag komen via een keerlus weer terug op de hoofdbaan, Underground heeft “doorlopende” sporen. De fotoreportage is zo opgesteld dat vanaf station Daanstad een rondje met de klok mee wordt gemaakt via Bernerdal, Oudbergen en Valkenhout weer terug naar Daanstad.

Login