De modelbaan van Jan den Edel

Een H0 Marklin modelbaan aangelegd met K rail, genaamd Project Nesselande.
Het materieel bestaat uit Duitse digitale locomotieven, zowel stoom als diesel, uit het tijdperk III of ouder. Er rijden ook enkele andere locomotieven van Roco en Liliput en Esu rond. In totaal zijn er ongeveer 25 treinen actief op de modelbaan aanwezig.
De baan is gebouwd in een L vorm 340 cm x 260/170 cm. Het programma Koploper van Paul Haagsma bestuurd de baan volledig automatisch i.s.m. een ECoS 50200.
Terugmelders, schakeldecoders, seinen, overwegen en verlichting bestaan hoofdzakelijk uit Viessmann producten.

 

Alles speelt zich af rond de top van de Geislingen steige. Centraal gelegen het station Schwarzburg met 3 sporen en 2 kopsporen. Hier komen treinen aan vanaf de steige. Vanuit het station vertrekken er treinen naar verschillende bestemmingen via enkel spoor. Ten oosten van het station is de aluminiumgieterij MeGaFa gevestigd waar een laad en los station ligt. Parallel aan het station ligt een middel groot locdepot met aan de westzijde een draaischijf met ringloods. Aan de oostzijde van het depot ligt een diesel tankstation. Het stadje Schwarzburg ligt ten westen van het station op een hoger gelegen gedeelte van de baan. In de bergen aan de achterzijde ligt nog een bergspoor met een stationnetje (Isselhousen). Een railbus pendelt van hieruit de bergen in naar het dorpje Bradwurst.
Mijn passie voor de hobby ligt vooral in het programmeren met Koploper en landschapsbouw.

 

Login