De modelbaan van Martien Bruynel

Ik ben een modelbaan met twee stations in Duitsland aan het bouwen. De vorige baan was met het station Sussen, dat aan het traject Stuttgart – Ulm ligt. Op dit traject is ook de Geislinger Steige.                                                                                        Meer informatie en foto’s over het traject KBS 750.

hobby-eisenbahnfotografie

Mijn nieuwe baan wordt digitaal aangestuurd met een Ecos 5000 van ESU.     Ook ik gebruik Koploper om de treinenloop te automatiseren.

Mijn baan ligt op een niveau met scenery. Diverse sporen gaan naar beneden.

De treinen gaan door naar de opstelsporen. Op verschillende niveau’s zijn opstel-, test-, eik- en inrijsporen aanwezig.

De mogelijkheden zijn enorm doordat er in het programma Koploper veel mogelijkheden zijn. voor ieder wat wils.

Het leukst vind ik zelf dat je in het programma kan ingeven dat een omgebouwde lok die met Telex-koppeling in dubbeltractie gaat rijden, ook kan omlopen en weer aankoppelt.en met meerdere Loc’s tractie rijden

Ook leuk is om je rijtuigen wat op te fleuren door het interieur te verfijnen. ik gebruik daarvoor led strips van  Malutronic  deze zijn regelbaar en door de jaren heb ik al veel wagons omgebouwd.  

Ook een genot om te volgen is de modelbaan van Matheu van Loon hij bouwt een Bemo baan dit is ook aan gestuurd door Koploper.  Hij is Fan van de RhB en bouwt nu aan de RhB Hom.

 

Film          3    4     5                                                                                                                  Kijk onderstaand voor meer filmpjes en foto’s van mijn  BAAN van af het begin.

 Meer foto’s  2013 / 21