De modelbaan van Ruud Groot

Zo’n 45 jaar geleden heb ik mijn eerste trein gekocht en met mijn baan op zolder was ik de koning te rijk. Al snel kwamen er een paar locs bij, maar alles ging analoog en de beperkingen waren vaak groter dan de gewenste mogelijkheden. Vanwege verhuizingen verdween alles in dozen, met de mededeling: ‘Als ik later uitgewerkt ben en veel tijd heb, pak ik alles weer op’. Toen dat moment zich aandiende bleek alles toch wat anders te lopen als ik in eerste instantie had gedacht. De vooruitgang in de modelsector is gigantisch toegenomen en mijn kennis is op dit gebied al die tijd stil blijven staan.
Natuurlijk krijg je van velen treinfanaten goede adviezen, maar juist daardoor is het lastig enige structuur te krijgen in het oppakken van de fantastische mogelijkheden die deze geweldige hobby tegenwoordig biedt.

Wat is het dan fijn om in een goede omgeving te mogen vertoeven van plezierige modeltreinexperts, die je met raad en daad willen bijstaan. Stapje voor stapje groeit daardoor zowel mijn kennis, als mijn baan volgens de hedendaagse techniek. Het zal nog wel een hele tijd duren voordat alles gereed is en rijdt zoals ik me dat heb voorgesteld. Maar het bouwen en het leerproces is ook fascinerend. Op de foto’s is alleen nog het eerste gedeelte van het schaduwstation te zien, maar gaande weg zal de fotoserie worden uitgebreid met de vorderingen van mijn baan.

 

Login